ASV'33 Logo

Coronabeleid ASV’33 geupdate

Naar aanleiding van de nieuwe richtlijnen hebben we ons coronabeleid geupdate.

Protocol ASV ’33 m.b.t. corona (update 20-05-2021)

Het coronabeleid van ASV ’33 is gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM en de Nederlandse overheid. In onderstaande tekst staan de algemene regels die we als vereniging hanteren. We verzoeken alle betrokkenen om onderstaande tekst goed te bekijken!
Voor alles geldt dat we een beroep doen op ieders gezond verstand. Houd de 1,5 meter regel afstand in acht! Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Als je positief getest bent en/of als je een huisgenoot of een nauw contact bent van een bewezen COVID-19-patiënt blijf dan ook thuis. Neem de gebruikelijke veiligheid- en hygiëneregels in acht.

Vanaf woensdag 19 mei 2021 geldt het volgende:

• Buiten sporten boven de 27 jaar in groepsverband kan weer (ook in de openbare ruimte), maar er zijn wel voorwaarden. Dit mag met maximaal 30 personen en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan.
• Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar mochten al trainen en onderlinge wedstrijdjes (van dezelfde club) spelen. 1,5 afstand houden is niet verplicht.
• Kleedkamers en douches blijven dicht.
• Buitenterrassen mogen open voor de sporters. Hier gelden dezelfde regels als voor de gewone horecaterrassen. Maximaal 50 personen, twee personen per tafel (exclusief kinderen t/m 12 jaar), 1,5 meter ruimte, vaste zitplaats verplicht en aanwezigheid registreren en openingstijden van 06.00 – 20.00 uur.
• Tot nader order zijn er geen competitiewedstrijden voor senioren en junioren.

Klachten

• Blijf thuis bij verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging en/of koorts, of bij plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).
• Blijf ook thuis indien een huisgenoot bovenstaande klachten heeft.
• Maak bij klachten direct een afspraak voor een coronatest.
• Breng de trainer/leider op de hoogte, hij/zij zal dit dan direct verder communiceren met de betreffende coördinator binnen de vereniging.
• Teams waarin een speler, speelster en/of staflid klachten heeft, mogen blijven trainen met uitzondering van de persoon in kwestie. Het is aan eenieder om zelf te bepalen om dit wel of niet te doen. Dit zal te allen tijden worden gerespecteerd.
• Als iemand van de vereniging positief wordt getest op het coronavirus, dan gelden de richtlijnen vanuit de overheid. Dit betekent dat deze persoon thuisblijft en de richtlijnen volgt die de GGD hem/haar oplegt. De GGD verzorgt het bron- en contactonderzoek. Wanneer de GGD het advies geeft om in quarantaine te gaan, is het dringende advies dit ook op te volgen. Gedurende de opgelegde quarantaineperiode doet de betreffende persoon uiteraard niet mee aan trainingen.

 

Om ieders gezondheid en veiligheid te waarborgen is het belangrijk deze afspraken na te komen.
Namens bestuur en teamleiders alvast bedankt voor de medewerking!