ASV'33 Logo

ASV ’33 wacht nog op eerste overwinning

Ook in de zevende wedstrijd van het seizoen slaagde ASV ’33 er niet in de eerste zege te behalen. Thuis tegen SSE uit Someren-Eind werd tamelijk kansloos met 0-3 verloren.

Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd, maar door het hoge tempo ging er in de opbouw nogal wat mis.

SSE was iets nauwkeuriger in de passing, wat na een kwartier de eerste kans van de wedstrijd opleverde. De bezoekers hadden echter pech, want het schot belandde buiten bereik van keeper Martijn Verbakel, op de lat. Enkele minuten later werd de bal, na een snelle aanval van de bezoekers, net over gekopt.

De thuisclub kon hier weinig tegenover stellen. Wel rondde Mees van Roij een dieptepass van Stijn Kersjes bekwaam af, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Ook in het laatste kwartier van de eerste helft waren de betere kansen voor SSE, zoals een schot tegen de binnenkant van de paal. Het was wachten op een doelpunt van de bezoekers en dat kwam dan ook in de 33e minuut. Na een kort genomen corner plaatste Remco de Vries de bal in de verre hoek: 0-1.

In de tweede helft had ASV ’33 de harde wind mee. Dat zorgde voor enige hoop bij de toeschouwers, maar in de 46e minuut verdubbelde Remco de Vries de score: 0-2. Twee minuten later scoorden de bezoekers opnieuw via Lars van de Nieuwenhof en was de wedstrijd gespeeld. De thuisploeg probeerde nog wel de uitslag een draaglijker aanzien te geven, maar kon geen echte vuist maken. SSE hoefde niet meer zo nodig en drong dus niet verder aan. Echt grote kansen waren er in de tweede helft voor beide doelen dan ook niet meer te zien.

Komende zondag speelt ASV ’33 een vooruit gespeelde wedstrijd tegen Rood Wit ’62. Deze stond eigenlijk in maart 2022 gepland, maar dan vieren de bezoekers uit Helmond het 75-jarig bestaan.

 

De opstelling:

Martijn Verbakel; Camiel van de Ven (70e min. Pim Dubois), Leon van Geel, Niek Swinkels, Erwin van Dijk; Robbert Roche, Thomas Fritsen, Luc Bankers; Teun de Koning (74e min. Teun Duijmelinck), Mees van Roij, Stijn Kersjes