ASV'33 Logo

Weer een punt voor ASV ’33

Na de eerste overwinning van het seizoen, vorige week uit bij SJVV, kon ASV ’33 dankzij een gelijkspel tegen Milheezer Boys, weer een punt aan het totaal toevoegen. In de uitwedstrijd tegen Milheezer Boys gaven de roodwitten geen kansen weg, maar konden zelf ook weinig creëren.

Vanaf het begin zette Milheezer Boys kort druk en ASV ’33 slaagde er nauwelijks in om hier onderuit te voetballen. Andersom lukte het ook de thuisploeg niet om de bezoekers in de problemen te brengen. Het harde en daardoor lastig bespeelbare veld maakte het controleren van de bal en het combineren nog eens extra moeilijk.

Na een kleine 20 minuten kreeg ASV ’33 binnen een minuut twee kansjes. Bij een uitbraak was een dieptepass van Stijn Kersjes net te hard, waardoor de keeper van Milheezer Boys de bal net kon wegtrappen voor de aanstormende Teun Duijmelinck. Even later zette Stijn Kersjes, na een afgeslagen corner, de bal opnieuw voor. Pim van den Tillaart maakte vorige week een prachtig doelpunt met het hoofd, maar nu raakte hij de bal niet goed en ging deze naast.

De thuisploeg kwam in de eerste helft niet verder dan een vrije trap vanaf 20 meter, die naast ging. Vlak voor rust leidde balverlies van Milheezer Boys bijna tot een kans voor de bezoekers, maar de dieptepass was net te hard, waardoor de keeper van de thuisploeg de bal kon pakken.

Ook in de tweede helft wisten beide teams geen grote kansen te creëren. Wel lukte het Bart Vermeulen in de 61e minuut, na een aanval van ASV ’33 over links, om de keeper van de thuisploeg te passeren. Het doelpunt werd echter, volgens diverse toeschouwers, ten onrechte afgekeurd door buitenspel.

Milheezer Boys drong iets meer aan, maar keeper Martijn Verbakel redde na een goed genomen vrije trap en onderschepte even later een voorzet van de thuisploeg na een veelbelovende aanval.

Vlak voor tijd wisten de bezoekers nog bijna te scoren, maar een door Bart Vermeulen genomen vrije trap ging net naast. In de 90e minuut kreeg ASV ’33 nog een corner, maar deze werd net over gekopt.

Al met al een zeer matige wedstrijd van beide kanten, mede door het moeilijk bespeelbare veld. Het vermelden waard is nog dat Bram Bekkers en jeugdspeler Gijs van Bakel hun debuut maakten in het eerste elftal. Beide spelers vielen in de tweede helft goed in.

A.s. zondag 20 maart speelt ASV ’33 om 14.30 uur thuis tegen HVV Helmond.

De opstelling:

Martijn Verbakel; Camiel van de Ven (48e min. Bram Bekkers), Leon van Geel, Pim van den Tillaart, Erwin van Dijk; Niek Swinkels, Owen Bosveld (65e min. Gijs van Bakel), Thomas Fritsen; Teun Duijmelinck (46e min. Bart Vermeulen), Pim Dubois, Stijn Kersjes