ASV'33 Logo

ASV ’33 wint van SJVV

Donderdagavond 12 mei was er in de vierde klasse F een volledig programma. ASV ’33 won verdiend met 2-1 van hekkensluiter SJVV.

Of het de spanning was is onbekend, maar in de eerste 25 minuten werd er van beide kanten matig gevoetbald. Veel passes kwamen niet aan en diverse acties mislukten. Toch kreeg de thuisploeg enkele goede kansen, zoals een kopbal van Pim van den Tillaart en schoten van Bart Vermeulen en Stijn Kersjes, maar gescoord werd er niet.

Hierna ging ASV ’33 steeds beter spelen en dat resulteerde na ruim een half uur in een 1-0 voorsprong. Bart Vermeulen schoot een vrije trap langs de muur en liet de keeper van SJVV kansloos. De vreugde was echter van zeer korte duur, want vanaf de aftrap scoorden de bezoekers de gelijkmaker. Na een scrimmage kreeg Pim van den Tillaart de bal ongelukkig tegen zijn been, waarna de bal in het doel verdween.

ASV ’33 bleef goed voetballen en het was wachten op de 2-1. De thuisploeg kreeg kans op kans, maar geen enkele werd benut. Stijn Kersjes schoot in kansrijke positie naast, Bart Vermeulen kopte net over en de inzet van Kevin van Schijndel werd gered door de uitstekende doelman van SJVV.

Vlak voor rust maakten de bezoekers nog bijna gelijk, maar een goed genomen vrije trap werd door Martijn Verbakel uit de hoek getikt.

 

Na de rust bleef ASV 33 de bovenliggende partij, maar wist ook nu niet te scoren. In de 55e minuut kreeg Thomas Fritsen een opgelegde kans, maar op een paar meter voor het doel knalde hij hoog over. SJVV loerde op de counter, maar Martijn Verbakel hoefde nauwelijks in actie te komen.

Na een uur spelen legde Bart Vermeulen de bal terug vanaf de achterlijn. Stijn Kersjes had net iets te veel tijd nodig, waardoor zijn inzet werd geblokt. Even later schoot Bart Vermeulen de bal uit een vrije trap net over.

In de 66e minuut was het eindelijk wel raak. Na een prima aanval van de thuisploeg over meerdere schijven was het Owen Bosveld die de voorzet van Stijn Kersjes binnen tikte: 2-1.

SJVV speelde hierna wat verder naar voren, maar was niet in staat ASV ’33 in de problemen te brengen. Ook in de slotfase waren de betere kansen voor de thuisploeg, maar een volley van Thomas Fritsen ging over en een vrije trap van Bart Vermeulen werd gered door de keeper. De bezoekers konden geen vuist meer maken en zo boekte ASV ’33 weer eens een overwinning.

 

Deze zege was dik verdiend en had, gezien de vele kansen, veel hoger uit moeten vallen. ASV ’33 heeft door deze zege 9 punten voorsprong op SJVV, met nog vier wedstrijden te spelen. De bezoekers zullen daarom waarschijnlijk rechtstreeks degraderen naar de vijfde klasse. De thuisclub kan zich gaan voorbereiden op een uit- en thuiswedstrijd tegen de voorlaatste van een andere vierde klasse. Als ASV ’33 deze tweestrijd wint, spelen zij komend seizoen weer in de vierde klasse.

A.s zondag speelt ASV ’33 thuis de derby tegen Bavos.

 

De opstelling:

Martijn Verbakel; Camiel van de Ven (65e min. Bram Bekkers), Leon van Geel, Pim van den Tillaart, Erwin van Dijk; Robbert Roche, Kevin van Schijndel (46e min. Thomas Fritsen), Niek Swinkels; Owen Bosveld, Stijn Kersjes (70e min. Pim Dubois), Bart Vermeulen.