ASV'33 Logo

ASV ’33 blijft in de vierde klasse

Na een spannende degradatiekraker wist ASV ’33 met 2-0 te winnen van MEC ’07. Na de 2-1 nederlaag in Maurik was dit voldoende om in de vierde klasse te blijven. De bezoekers degraderen naar de vijfde klasse.

ASV ’33 begon fel aan de wedstrijd en zette meteen druk op de bal. Hierdoor kwamen de bezoekers niet aan uitverdedigen toe en speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op de helft van MEC ’07. Na ruim tien minuten leverde dat de eerste mogelijkheid op voor ASV ’33, maar na een corner werd tot driemaal toe de inzet van de thuisploeg geblokt door een verdediger van MEC ’07. Een minuut later werd een vrije trap van Bart Vermeulen van richting veranderd, waarna Stijn Kersjes net naast kopte.

Tot halverwege de eerste helft was ASV ’33 de betere ploeg. Zo zette Bart Vermeulen na 20 minuten met een mooie dieptepass Thomas Fritsen vrij voor de keeper. Zijn schot werd echter gekeerd. De bezoekers werden aanvallend iets actiever en dat resulteerde na 25 minuten in een grote kans. De spits van MEC ’07 omspeelde keeper Martijn Verbakel, maar zijn inzet ging voorlangs. Een minuut later was het bijna raak aan de andere kant. Na een vrije trap kopte Erwin van Dijk echter net over.

In de 33e minuut deden de bezoekers weer wat terug. Na een aanval over links belandde een schot op de buitenkant van de paal. In de blessuretijd van de eerste helft was het weer de beurt aan de thuisploeg. Pim van den Tillaart torende, na een corner, hoog boven iedereen uit, maar zijn kopbal ging net over.

 

Vlak na rust werd de wedstrijd enige tijd stil gelegd vanwege zwaar vuurwerk, dat werd ontstoken door de supporters van MEC’07. Gelukkig kon de wedstrijd na tien minuten worden voortgezet.

In de tweede helft ging de felle strijd meer gelijk op. MEC ’07 trok zich ver terug op eigen helft en loerde op de counter. Dat leidde bijna tot succes, maar keeper Martijn Verbakel hield ASV ’33 met twee fantastische reddingen in de race.

De roodwitten hadden zichtbaar moeite om door de stugge verdediging van de bezoekers te komen. De ploeg bleef wel voetballen, maar echte kansen werden niet meer gecreëerd.

De tijd begon steeds meer te dringen en de supporters keken steeds angstvalliger naar de klok. Uiteindelijk viel de bevrijdende treffer in de 83e minuut. Na een vrije trap van Bart Vermeulen kon de keeper van MEC ’07 de bal nog half wegslaan, maar in de rebound scoorde Stijn Kersjes met het hoofd. Amper een minuut later tikte Pim Dubois de 2-0 binnen, na een mooie actie van Tim Verbakel. De ontlading in en rond het veld was hierna enorm. Hoewel er nog zeker tien minuten werd doorgespeeld kwam de thuisploeg niet meer in de problemen.

 

Uiteindelijk was ASV ’33, na de dubbele confrontatie met MEC ’07 de verdiende winnaar. Zo kreeg een moeizaam seizoen een prachtige apotheose. Het klassenbehoud werd hierna in de kantine uitbundig gevierd.

 

De opstelling:

Martijn Verbakel; Bram Bekkers, Bart Vermeulen, Pim van den Tillaart, Erwin van Dijk; Robbert Roche (69e min. Niek Swinkels), Thomas Fritsen (69e min. Tim Verbakel), Owen Bosveld; Stijn Kersjes, Pim Dubois, Gijs van Bakel