ASV'33 Logo

Erevoorzitter Jan Gruijters overleden

Zaterdag 6 augustus is onze erevoorzitter, Jan Gruijters, op 91-jarige leeftijd overleden.

Hij was het oudste lid van ASV ’33 en al 79 jaar lid van onze vereniging. Jan heeft 38 jaar in het bestuur gezeten, waarvan 19 jaar als voorzitter in de periode 1977-1995. Daarvoor was Jan 19 jaar penningmeester. Hij organiseerde vroeger, samen met Theo van den Boogaard, 16 jaar lang het kienen in zaal Kersten. Dit heeft ASV ’33 destijds veel geld opgeleverd. Ook stond Jan aan de wieg van het zeer succesvolle Midzomertoernooi, waar jarenlang veel verenigingen en toeschouwers uit de regio op af kwamen. Dat ASV ’33 nog steeds een financieel  gezonde vereniging is, is dan ook mede aan Jan te danken.

Voor al zijn verdiensten voor onze vereniging is Jan destijds benoemd tot erevoorzitter. Daarnaast is hij lid van verdienste en drager van de gouden KNVB-speld. Bovendien is Jan ook Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Naast alle bestuurlijke taken die Jan in de loop der jaren heeft uitgeoefend, was hij ook trouw supporter van het eerste elftal. Jan was heel kritisch, maar ook erg blij als het eerste een wedstrijd won. Na afloop dronk hij dan een paar borreltjes (‘jonge klare’) en kwam zijn vrouw Annie hem ophalen met de auto. Menigmaal werd door Jan in de kantine het clublied van ASV ’33 ingezet. Dit lied werd door hem enthousiast meegezongen en de tekst gaf zijn gedachte als echte clubman perfect weer: ‘ASV-ers, dat zijn wij allen en daarom zijn wij toch zo trots’.

Het is duidelijk dat Jan heeft enorm veel betekend heeft voor ASV ’33. We zullen hem missen …..

We wensen de familie, vrienden en kennissen veel sterkte!

De afscheidsdienst is woensdag 10 augustus om 10.30 uur bij De Groof Uitvaartcentrum in Beek en Donk.