ASV'33 Logo

ASV ’33 begint competitie met nipte nederlaag

De voorbereiding op de competitie is voor ASV ’33 goed verlopen. De roodwitten wisten zich, in een poule met Boerdonk, SCMH en Mariahout, te plaatsen voor de volgende ronde in de beker. De eerste competitiewedstrijd, thuis tegen Brandevoort, ging echter met 0-1 verloren.

Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd en zetten veel druk op de bal. Rustig opbouwen was daardoor lastig, maar toch wist ASV ’33 aardig te combineren. In de 10e minuut leidde dit tot de eerste kans voor de thuisploeg. In eerste instantie werd het schot van Sam Douven geblokt, maar in de rebound aarzelde Tim Verbakel niet en haalde hard uit. Zijn schot ging echter net naast.

Halverwege de eerste helft was het wederom Tim Verbakel die voor gevaar zorgde. Hij passeerde enkele verdedigers van Brandevoort en legde goed terug op Stijn Kersjes. Diens inzet werd echter op het laatste moment geblokt.

Enkele minuten later was het Brandevoort die gevaar stichtte voor het doel van ASV ’33. Eerst werd een schot uitstekend gepareerd door Martijn Verbakel. Twee minuten later ging een schot vanaf 20 meter net over.

Na ruim een half uur spelen legde spits Leon van Geel, na goed doorzetten, de bal terug op Tim Verbakel. Diens schot werd echter gekeerd door de keeper van Brandevoort.

In de 36e minuut kwam Brandevoort op voorsprong. Het leek buitenspel, maar de scheidsrechter liet doorspelen: 0-1.

Voor de rust kreeg ASV ’33 nog twee goede kansen om op gelijke hoogte te komen. Een vrije trap van Owen Bosveld ging net naast en een inzet van Leon van Geel werd gered door de keeper.

Vlak na rust kreeg de thuisclub weer een grote kans op de gelijkmaker. Maar ook deze keer bracht de uitstekende keeper van Brandevoort redding na een doelpoging van Sam Douven.

Even later was er weer een mogelijkheid voor ASV ’33, maar Mees van Roij kopte in kansrijke positie over.

De roodwitten bleven hierna aandringen, maar wisten geen echte uitgespeelde kansen te creëren. Wel was de thuisclub nog twee keer gevaarlijk uit standaardsituaties. Een kwartier voor tijd kreeg ASV ’33 een corner. De bal werd weggekopt maar belandde voor de voeten van Teun Duijmelinck. Zijn schot ging echter net naast. Een minuut later kopte Bart Vermeulen, na een nieuwe hoekschop, net over.

Een gelijkspel was, gezien het spelbeeld, verdiend geweest, maar helaas leed ASV ’33 een kleine nederlaag.

Komende zondag spelen de roodwitten uit tegen Liessel.

 

De opstelling:

Martijn Verbakel; Bram Bekkers (73e min. Lars Kuhn), Pim van den Tillaart, Bart Vermeulen, Teun de Koning; Tim Verbakel (73e min. Teun Duijmelinck), Mees van Roij (70e min. Laurens Fransen), Owen Bosveld; Stijn Kersjes, Leon van Geel (60e min. Gijs van Bakel), Sam Douven.