ASV'33 Logo

ASV ’33 behaalt eerste punt

Bij de seizoenopening, thuis tegen SV Brandevoort, had ASV ’33 een gelijkspel verdiend, maar verloor het nipt met 0-1. Ook in het duel met SV De Braak kreeg de thuisploeg te weinig. De wedstrijd eindigde in 1-1, maar gelet op het aantal kansen had er meer ingezeten.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De spelers van ASV ’33 wisten elkaar goed te vinden, wat resulteerde in enkele mooie aanvallen. Ook de bezoekers uit Helmond speelden bij vlagen goed. Beide teams hielden elkaar in aardig in evenwicht, waardoor de wedstrijd zich met name op het middenveld afspeelde. Het was een gelijk opgaande strijd, maar echte uitgespeelde kansen leverde dit niet op.

Na de rust waren de betere kansen voor ASV ’33. Toch moest het thuispubliek nog enige tijd wachten voordat er eindelijk gejuicht kon worden. Stijn Kersjes dribbelde vanaf de zijkant naar binnen en knalde de bal snoeihard in de korte hoek: 1-0 voor de roodwitten.

Lang kon ASV ’33 niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later was het al weer gelijk. Na een hoekschop van de bezoekers schoot Souleiman Ajhnejh, in een mêlee van spelers, de gelijkmaker binnen: 1-1.

Hierna kreeg de thuisploeg nog enkele mogelijkheden, maar wist niet meer te scoren. De bezoekers eindigden de wedstrijd met negen man. Vijf minuten voor tijd werd Tim Smits, na een opstootje, van het veld gestuurd vanwege een slaande beweging. In blessuretijd kreeg Bart Robberecht een rode kaart na een forse overtreding op Tim Verbakel.

SV De Braak kwam niet meer over de middellijn, maar slaagde er toch in om het gelijkspel over de streep te trekken.

 

De eerste uitwedstrijd, vorige week in Liessel, ging niet door omdat er geen scheidsrechter aanwezig was. Deze wedstrijd wordt 18 december ingehaald.

Komende zondag speelt ASV ’33 voor de derde keer op rij tegen een Helmondse club. De roodwitten gaan dan op bezoek bij HVV Helmond.

 

De opstelling:

Martijn Verbakel; Bram Bekkers, Leon van Geel, Pim van den Tillaart, Lucas Franssen; Tim Verbakel, Bas Raymakers, (Mees van Roij), Owen Bosveld, Teun de Koning (Lucas van de Ven); Stijn Kersjes, Sam Douven (Thimo van der Steen).