ASV'33 Logo

ASV ’33 biedt goed partij aan HVV Helmond

Evenals de eerste twee competitiewedstrijden trad ASV ’33 ook in het derde duel aan tegen een Helmondse ploeg. Uit tegen HVV Helmond werd met 5-1 verloren.

Anders dan de uitslag (en het artikel in het Eindhovens Dagblad) doet vermoeden waren de bezoekers uit Aarle-Rixtel zeker niet kansloos. Met name in de eerste helft was ASV ’33 gelijkwaardig aan de tegenstander, die wordt gezien als een serieuze kampioenskandidaat.

De roodwitten verdedigden prima, wonnen veel duels op inzet en kwamen ook tot een aantal goede aanvallen. Dit leverde enkele indirecte kansen op, maar het vizier stond niet op scherp. Bovendien schoot ASV ’33 te weinig op het doel van de onzeker ogende keeper van HVV.

Na ruim een half uur spelen gaven de bezoekers de wedstrijd onnodig uit handen. De thuisclub strafte binnen een minuut twee fouten in de verdediging van ASV ’33 genadeloos af. Eerst leidde een goede combinatie de 1-0 in. Even later was het na een afstandsschot zelfs 2-0 voor HVV Helmond. De roodwitten waren hierdoor even uit het veld geslagen, maar herstelden zich goed.

Ook in de tweede helft waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Echte grote kansen werden er aanvankelijk niet gecreëerd, maar een kwartier voor tijd kende de prima leidende scheidsrechter een strafschop toe aan ASV ’33. Deze werd door Teun de Koning onberispelijk binnen geschoten: 2-1. Deze aansluitingstreffer was voor de bezoekers aanleiding op jacht te gaan naar de gelijkmaker. ASV ’33 drong de thuisploeg terug en ging volop in de aanval.

Hierdoor ontstond er achterin veel ruimte en hier profiteerde HVV Helmond optimaal van. Via enkele prima uitgespeelde counters wist de thuisploeg in de laatste vijf minuten nog drie keer te scoren. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 5-1. Gezien het beeld van de hele wedstrijd was dit nogal geflatteerd.

Over twee weken wacht weer een pittige tegenstander. ASV ’33 speelt dan op eigen veld de derby tegen ELI.

Eerst spelen de roodwitten a.s. zondag, voor de beker, thuis tegen derdeklasser Venhorst.

 

De opstelling:

Martijn Verbakel; Bram Bekkers (Mees van Roij), Leon van Geel, Pim van den Tillaart, Lucas Franssen; Tim Verbakel (Bas Raymakers), Niek Swinkels, Teun de Koning (Lucas van de Ven); Stijn Kersjes, Owen Bosveld, Sam Douven (Thimo van der Steen).