ASV'33 Logo

ASV ’33 uitgeschakeld in de bekercompetitie

Begin september plaatste ASV ’33 zich ten koste van Boerdonk, SCMH en Mariahout voor de volgende ronde van de bekercompetitie. Derdeklasser Venhorst was echter een maatje te groot en schakelde de roodwitten uit.

Venhorst was de sterkere ploeg tegen ASV ’33, dat diverse basisspelers miste door vakantie en blessures. Al na vier minuten leken de bezoekers op voorsprong te komen, maar Lars Kuhn bracht redding op de doellijn. Na ruim een kwartier spelen was het wel raak. Na een vloeiende aanval van Venhorst rondde Jaap Kanters simpel af: 0-1. Drie minuten later vergrootten de bezoekers hun voorsprong. Na een aanval over links scoorde Joep van den Bosch de 0-2.

Na een half uur spelen kreeg ASV ’33 een goede kans op de aansluitingstreffer. Na een mooie aanval over rechts werd de bal vanaf de achterlijn teruggelegd op Sam Douven. Zijn schot ging echter naast.

Even later besliste wederom Joep van den Bosch de wedstrijd. Hij rondde een voorzet vanaf de zijkant bekwaam af: 0-3.

ASV ’33 probeerde voor de rust toch nog iets terug te doen, maar verder dan een schot van Thimo van der Steent, dat net over ging, kwam de thuisclub niet.

Ook in de tweede helft had Venhorst het betere van het spel. Dat resulteerde in de 57e minuut in een treffer van Rens van Sleeuwen: 0-4. Hierna namen de bezoekers duidelijk wat gas terug. ASV ’33 bleef aardig voetballen, maar kon niet echt gevaarlijk worden. Een kwartier voor tijd maakte de thuisclub nog bijna de eretreffer, maar het schot van Stijn Kersjes werd gestopt door de keeper van Venhorst. Hierna gebeurde er op het veld niet zo veel meer.

Het vermelden waard is nog dat Nick Lentjes, normaal speler van het vijfde, tien minuten voor tijd zijn debuut maakte in het eerste elftal van ASV ’33.

Hoewel de thuisploeg het, ondanks de vele afwezigen, nog niet zo slecht deed, was er op de overwinning van Venhorst niets af te dingen.

Door de uitschakeling kan ASV ’33 zich nu weer concentreren op de competitie. Komende zondag spelen de roodwitten thuis de derby tegen koploper ELI. Na afloop is er in de kantine een ‘Oktoberfest’. Het zou mooi zijn als ASV ’33 dan ook echt iets te vieren heeft.

 

De opstelling:

Martijn Verbakel; Bram Bekkers, Lars Kuhn, Pim van den Tillaart, Lucas Franssen; Lucas van de Ven, Tim Verbakel (Roman Griffioen), Teun Duijmelinck (Nick Lentjes); Stijn Kersjes, Thimo van der Steen (Lars van Oort), Sam Douven.