ASV'33 Logo

ASV ’33 wint verdiend van Bavos

In de derby tegen Bavos behaalde ASV ’33 de eerste overwinning van deze competitie. De thuisploeg was feller en beter dan de bezoekers uit Bakel en wonnen terecht met 3-0.

ASV ’33 begon fel aan de wedstrijd. Er werd goed druk gezet waardoor Bavos niet aan opbouwen toe kwam. De thuisploeg had het betere van het spel en dat leverde na een kwartier enkele goede kansen op. Eerst schoot Teun de Koning een vrije trap vanaf 20 meter net over. Even later stond Leon van Geel aan het eind van een prima aanval, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper van Bavos.

Na 25 minuten kwamen de roodwitten op voorsprong. Teun de Koning zette goed door op links en legde de bal terug op Tim Verbakel. Die schoot de bal beheerst binnen: 1-0 voor de thuisclub.

Enkele minuten later voorkwam de doelman van Bavos dat zijn team op grotere achterstand kwam, door tot twee keer toe schoten van dichtbij te stoppen.

Vlak voor rust kreeg Bavos de eerste grote kans. Een prima genomen vrije trap werd door ASV-doelman Martijn Verbakel uit de hoek getikt.

Meteen na rust verdubbelde Pim van den Tillaart na een krachtige kopbal de voorsprong naar 2-0. Hiermee leek het verzet van Bavos gebroken. ASV ’33 bleef de bovenliggende partij en wist nog diverse goede kansen te creëren. Met name Stijn Kersjes stichtte veel gevaar en was enkele keren dicht bij een treffer. Lucas Fransen kwam een kwartier voor tijd, na goed doorzetten, oog in oog met de keeper van Bavos, maar zijn inzet werd geblokt.

In de 77e minuut tekende Sam Douven met een prima schot voor de 3-0 en was de wedstrijd definitief gespeeld. Zeker toen de bezoekers met tien man kwamen te staan, nadat John Brouwers zijn tweede gele kaart had gekregen.

Invaller Gijs Aarts kreeg nog een aardige mogelijkheid, maar zijn schot werd gestopt door de doelman van Bavos.

Nog het vermelden waard is dat jeugdspeler Roman Griffioen zijn debuut maakte in het eerste elftal.

Door de overwinning op Bavos is ASV ’33 de ploeg uit Bakel gepasseerd op de ranglijst. Komende zondag zijn de roodwitten vrij, over twee weken spelen zij thuis om 14.00 uur tegen Milheezer boys.

 

De opstelling:

Martijn Verbakel; Bram Bekkers, Bart Vermeulen, Pim van den Tillaart, Teun de Koning (68e min. Lucas Fransen; 85e min. Gijs Aarts); Tim Verbakel, Niek Swinkels, Owen Bosveld (81e min. Roman Griffioen); Stijn Kersjes, Leon van Geel, Sam Douven.