ASV'33 Logo

ASV ’33 leidt flinke nederlaag

Helaas kon ASV ’33 het goede spel van de laatste weken niet voort zetten. Dit werd mede veroorzaakt door de afwezigheid, vanwege blessures, van enkele belangrijke spelers.

Hierdoor kon de thuisploeg de hele wedstrijd geen vuist maken, terwijl de bezoekers uit Milheeze wel het doel wisten te vinden.

Het begin van de wedstrijd was nog veel belovend. Al na twee minuten kwam ASV ’33 gevaarlijk voor het doel van Milheezer Boys. De inzet van Stijn Kersjes werd echter gestopt door de doelman van de bezoekers.

Na tien minuten moest spits Leon van Geel geblesseerd het veld verlaten en dat betekende nog minder stootkracht voorin.

Ook Milheezer Boys wist geen echte mogelijkheden te creëren, maar kwam na 40 minuten toch op voorsprong. De aanvaller zocht het been van Bas Raymakers op en liet zich vallen. De scheidsrechter vond dit een penalty en deze werd benut door Twan Nooijen: 0-1. Een minuut later claimde Milheezer Boys weer een strafschop, maar nu ging de scheidsrechter hier niet in mee.

Vlak voor rust zag ASV-middenvelder Niek Swinkels dat de keeper van de bezoekers iets te ver voor zijn doel stond. Vanaf 30 meter leek zijn schot doel te treffen, maar met een uiterste krachtsinspanning tikte de doelman de bal over de lat.

Dit waren de schaarse hoogtepunten van de eerste helft, waarin beide teams niet echt gevaarlijk waren.

Direct na de rust kreeg ASV ’33 een aardige kans uit een corner, maar de kopbal van Pim van den Tillaart werd gekeerd door de prima doelman van de bezoekers. Na een uur spelen resulteerde een van de weinige goed lopende aanvallen van de thuisclub tot een grote kans. Stijn Kersjes brak door op rechts en legde de bal goed terug op Sam Douven. Zijn schot ging echter over.

In de slotfase probeerde ASV ’33 de gelijkmaker te forceren, maar was te slordig in de opbouw om nog echt gevaarlijk te worden. Achterin kwam er meer ruimte voor Milheezer Boys en dat leidde een kwartier voor tijd tot de 0-2. Na een snelle counter schoof Twan van de Vrande de bal onder keeper Martijn Verbakel door in het doel. Vijf minuten later zorgde Stijn Broeks voor de definitieve beslissing: 0-3.

Gelet op het aantal blessures is het goed dat de winterstop eraan komt. Eerst speelt ASV ’33 echter a.s. zondag om 14.00 uur nog een inhaal wedstrijd, uit tegen Liessel.

De opstelling:

Martijn Verbakel; Bram Bekkers, Mees van Roij, Pim van den Tillaart, Bas Raymakers (Roman Griffioen); Tim Verbakel, Niek Swinkels, Owen Bosveld; Stijn Kersjes, Leon van Geel (10e min. Gijs Aarts; 74e min. Lars Kuhn), Sam Douven.