ASV'33 Logo

Belangrijke overwinning ASV ’33

Door een 2-1 zege, thuis tegen Rood Wit ’62, voegde een fel strijdend ASV ’33 drie belangrijke punten toe aan het totaal. Hierdoor werd Bavos gepasseerd op de ranglijst.

De thuisclub ging fel van start en kreeg na 7 minuten de eerste kans. Na een aanval over rechts volgde een scherpe voorzet, maar deze kon door de instormende aanvallers net niet in het doel worden gewerkt. Enkele minuten later kreeg ASV ’33 een vrije trap op een gevaarlijke plek, net buiten het strafschopgebied. De bal werd door Bart Vermeulen echter in de muur geschoten.

Na bijna twintig minuten spelen kwamen de bezoekers uit Helmond voor het eerst gevaarlijk voor het doel van ASV ’33. Na slecht uitverdedigen door de thuisploeg, werd de inzet van de aanvoerder van Rood Wit echter gekeerd door doelman Martijn Verbakel.

Na ruim een half uur spelen kwam ASV ‘33 op voorsprong. Een gevaarlijk indraaiende vrije trap van Teun de Koning, werd door verdediger Bart Vermeulen in het doel gekopt: 1-0. Een minuut later was het alweer bijna gelijk, maar een goede kans werd door een aanvaller van Rood Wit gemist.

Enkele minuten na rust verdubbelde ASV ’33 de voorsprong. Een fout van de keeper van Rood Wit ’62 werd door Stijn Kersjes vakkundig afgestraft: 2-0.

De bezoekers uit Helmond schakelden een tandje bij en dat leverde enkele minuten later al de aansluitingstreffer op. Kevin van de Kerkhof stiftte, op het randje van buitenspel, de bal over de uitkomende Martijn Verbakel: 2-1.

Rood Wit ’62 ging op zoek naar de gelijkmaker, waardoor de thuisploeg in de verdediging werd gedrukt. De bezoekers hanteerden veelvuldig de lange bal, maar onder aanvoering van de onverzettelijke Pim van den Tillaart hield ASV ‘33 stand. Ondanks het grote overwicht wist Rood Wit ’62 ging grote kansen te creëren. De thuisclub loerde op de counter, maar wist ook niet meer te scoren.

De bezoekers waren voetballend iets beter, maar dankzij de geweldige inzet en strijdlust was ASV ’33 de terechte winnaar.

Zondag treft de ploeg uit Aarle-Rixtel weer een Helmondse tegenstander. ASV ’33 speelt dan uit tegen Brandevoort.

De opstelling:

Martijn Verbakel; Bram Bekkers, Bart Vermeulen, Pim van den Tillaart, Lucas Fransen; Owen Bosveld, Tim Verbakel (83e min. Bas Raymakers), Niek Swinkels, Teun de Koning; Stijn Kersjes, Gijs van Bakel (64e min. Teun Duymelinck).