ASV'33 Logo

ASV ’33 speelt gelijk bij Brandevoort

De uitwedstrijd tegen Brandevoort eindigde in een 1-1 gelijkspel. In de eerste helft was ASV ’33 duidelijker sterker, maar in de tweede helft was de thuisploeg de bovenliggende partij.

De bezoekers uit Aarle-Rixtel begonnen sterk aan de wedstrijd en drongen Brandevoort in de verdediging. Al na 8 minuten leek ASV ’33 op voorsprong te komen. De doelman kreeg de bal niet onder controle en leek de bal uiteindelijk achter de doellijn weer het veld in te stompen. De scheidsrechter stond echter te ver weg en kon niet zien of dit daadwerkelijk zo was. Owen Bosveld leek in de rebound alsnog te scoren, maar nu tikte de doelman de bal uit de hoek.

Ook hierna was de keeper van Brandevoort letterlijk een sta-in-de-weg. Na een kwartier stopte hij een inzet van Stijn Kersjes. Enkele minuten later kwam de goed spelende aanvaller van ASV ‘33 opnieuw vrij voor de keeper, maar ook nu werd zijn schot gestopt.

De bezoekers hadden het betere van het spel, waren sterker in de duels en lieten Brandevoort niet voetballen. Het enige wapenfeit van de thuisclub was een afstandsschot, halverwege de eerste helft.

In de 40e minuut kwam ASV ’33 verdiend op voorsprong. Een vrije trap werd door Teun de Koning gevaarlijk ingedraaid, waarna Bram Bekkers de bal binnen tikte: 0-1.

Bijna kwam Brandevoort vlak voor rust op gelijke hoogte, maar het vizier stond niet op scherp.

Na de rust was het spelbeeld heel anders. Brandevoort ging fel van start en won nu veel meer duels. ASV ’33 kwam onder druk te staan en dat leverde al in de 55e minuut een doelpunt op. Na rommelig uitverdedigen belandde de bal via de kluts en de binnenkant van de paal, buiten bereik van doelman Martijn Verbakel, in het doel: 1-1.

De thuisclub voelde dat er meer in zat en ging op zoek naar de overwinning. ASV ’33 beperkte zich voornamelijk tot tegenhouden en echt grote kansen kreeg Brandevoort dan ook niet meer.

ASV ’33 loerde op een counter, maar echt uitgespeelde kansen leverde dit niet meer op.

Uiteindelijk was de uitslag terecht, maar als ASV ’33 de kansen in de eerste helft benut had, was het de vraag of Brandevoort dan nog terug had kunnen komen.

Komende zondag spelen de roodwitten om 14.30 uur thuis tegen Liessel.

 

De opstelling:

Martijn Verbakel; Bram Bekkers, Bart Vermeulen, Pim van den Tillaart (90e min. Thiemo van der Steen), Lucas Fransen (85e min. Mees van Roij); Owen Bosveld, Tim Verbakel, Niek Swinkels, Teun de Koning (85e min. Bas Raymakers); Stijn Kersjes, Gijs van Bakel (75e min. Teun Duymelinck).