ASV'33 Logo

Opnieuw zege voor ASV ’33

In een moeizame wedstrijd tegen het stug verdedigende Liessel, kwam ASV ’33 nauwelijks aan goed voetballen toe. Toch wisten de roodwitten de drie punten in Aarle-Rixtel te houden.

De eerste kans in de wedstrijd was voor de bezoekers uit Liessel. In de 6e minuut werd de bal, na een gevaarlijke aanval, over geschoten. Na ruim een kwartier spelen opnieuw een mogelijkheid voor Liessel. Een prima genomen vrije trap werd echter door keeper Martijn Verbakel uit de hoek getikt.

Een minuut later was het bijna raak aan de andere kant. Na een snelle uitbraak over links bracht Bart Vermeulen de bal voor het doel. De kopbal van de vrijstaande Stijn Kersjes werd echter gestopt door de keeper van Liessel. Ook de daaropvolgende aanval leverde een grote kans op voor ASV ’33. Via een steekpass zette Stijn Kersjes Teun de Koning vrij voor de keeper, maar zijn schot ging naast.

Halverwege de eerste helft kreeg de thuisploeg weer een grote kans, maar na een prima solo stuitte Stijn Kersjes op de keeper.

Vlak voor rust draaide Niek Swinkels een vrije trap vanaf links scherp in het doelgebied. De inkomende Bram Bekkers kon echter net niet bij de bal.

Na de rust kwam ASV ’33 vrij snel op voorsprong. Na slecht uitverdedigen door Liessel veroverde Tim Verbakel de bal en zette Stijn Kersjes vrij voor de goal. Die hield het hoofd koel en rondde bekwaam af: 1-0.

Een minuut later was het al weer bijna gelijk. Een aanvaller van Liessel schoot de bal in kansrijke positie echter over het doel.

In de 68e minuut werd een speler van Liessel van het veld gestuurd wegens natrappen. Maar ook met 10 man probeerde Liessel de gelijkmaker te forceren. Echt gevaarlijk werden de bezoekers echter niet meer. ASV ’33 kreeg de betere kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Een kwartier voor tijd speelde Stijn Kersjes zich knap vrij en gaf een steekpass op Tim Verbakel. Diens inzet werd echter met een uiterste reflex gekeerd door de keeper van Liessel.

In de slotfase kreeg invaller Bas Raymakers nog een goede schietkans, maar zijn schot miste kracht.

In blessuretijd kreeg Liessel nog een aardige mogelijkheid, maar het schot werd prima gestopt door Martijn Verbakel.

Na deze overwinning is ASV ’33 na de winterstop nog steeds ongeslagen. Inmiddels is ook SPV op de ranglijst gepasseerd en staan de roodwitten op een keurige achtste plaats, ver verwijderd van de degradatiezone.

Zondag 26 februari speelt ASV ’33 wederom tegen Liessel. Deze uitwedstrijd werd in het begin van de competitie afgelast omdat er geen scheidsrechter was.

 

De opstelling:

Martijn Verbakel; Bram Bekkers (46e min. Lars Kuhn), Bart Vermeulen, Mees van Roij (51e min. Bas Raymakers – 89e min. Thiemo van der Steen), Lucas Fransen; Owen Bosveld, Niek Swinkels, Teun de Koning; Stijn Kersjes, Tim Verbakel, Gijs van Bakel (84e min. Teun Duymelinck).