ASV'33 Logo

ASV ’33 herstelt zich in tweede helft

De uitwedstrijd tegen Liessel was er een met twee gezichten. In de eerste helft was Liessel de betere ploeg en mocht ASV ’33 blij zijn dat het niet ver achter kwam. In de tweede helft waren de bezoekers beter en trokken de overwinning alsnog naar zich toe.

Het eerste kwartier had ASV ’33 de wedstrijd volledig onder controle. De roodwitten kregen enkele mogelijkheden, maar wisten niet te scoren. Hierna nam Liessel het initiatief en leek op voorsprong te komen, maar via de binnenkant van de paal belandde de bal in de handen van ASV-goalie Martijn Verbakel.

In de 25e minuut zette Stijn Kersjes, die attent reageerde op een indraaiende corner, ASV ’33 op een 0-1 voorsprong. Even later passeerde hij weer de keeper van Liessel, maar de bal werd door een verdediger van de lijn gehaald.

De thuisclub drong ASV ’33 terug op eigen helft. De bezoekers slaagden er, door slordigheden in de opbouw, niet in om onder de druk uit te komen. Het was wachten op de gelijkmaker en die kwam na een half uur spelen. Via Wietse van de Mortel werd het 1-1. Liessel was heer en meester en kreeg enkele grote kansen. Maar dankzij enkele uitstekende reddingen van Martijn Verbakel en een bal tegen de kruising bleef het gelijk. In de blessuretijd van de eerste helft leek de thuisploeg met een verdiende voorsprong te gaan rusten. De toegekende penalty sprong echter via de onderkant van de lijn weer het veld in.

In de rust waren blijkbaar harde woorden gesproken, want de bezoekers lieten zich direct gelden. Vrij snel gaf de scheidsrechter weer een penalty, maar nu aan ASV ‘33. Bart Vermeulen schoot de bal hard en zuiver in de bovenhoek en liet daarmee de keeper volstrekt kansloos. Enkele minuten later leek een goede dribbel van Gijs van Bakel te strandden, maar via de voet van een verdediger rolde de bal toch in het doel: 1-3.

Liessel gaf niet op en putte weer hoop uit de aansluitingstreffer. In de 65e minuut benutte Roy Vedder namens de thuisploeg de derde strafschop van de wedstrijd: 2-3. ASV ’33 speelde echter beter dan in de eerste helft en kwam verdedigend niet in de problemen.

Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd nagenoeg beslist. Een corner van ASV ’33 werd door de keeper van Liessel slecht verwerkt en dat betekende weer een eigen doelpunt: 2-4. Tien minuten later schatte Tim Verbakel een diepe bal van achteruit op waarde. Hij passeerde een verdediger, schoof de bal beheerst langs de keeper en bepaalde daarmee de eindstand op 2-5.

Komende zondag gaat ASV ’33 op bezoek bij de nummer twee van de ranglijst, SV De Braak.

 

De opstelling:

Martijn Verbakel; Bram Bekkers, Bart Vermeulen, Lars Kuhn, Lucas Fransen; Bas Raymakers (69. Teun Duijmelinck), Niek Swinkels, Teun de Koning (85. Roman Griffioen); Stijn Kersjes, Tim Verbakel, Gijs van Bakel (85. Sam Douven).