ASV'33 Logo

ASV ’33 doet zichzelf te kort

In de uitwedstrijd tegen SV De Braak, de nummer twee van de ranglijst, speelde ASV ’33 een prima wedstrijd. Maar omdat de roodwitten te veel kansen lieten liggen ging de overwinning uiteindelijk naar de thuisploeg.

ASV ’33 begon goed aan de wedstrijd, die gespeeld werd in het stadion van Helmond Sport. Al na vijf minuten kregen de bezoekers uit Aarle-Rixtel een goede mogelijkheid om de score te openen. Tim Verbakel stuurde Stijn Kersjes diep, maar zijn schot werd gekeerd door de keeper. Vijf minuten later was het Tim Verbakel zelf die een fout in de verdediging van De Braak leek af te straffen. Maar ook zijn inzet werd gestopt door de prima doelman van de Helmonders.

Even later kwam ASV ’33 alsnog op voorsprong. Stijn Kersjes schoof de bal, na een prima dieptepass van Tim Verbakel, beheerst in het doel: 0-1. Enkele minuten later kregen de bezoekers weer een grote kans. Na een goed uitgespeelde aanval gaf Stijn Kersjes de bal voor op de vrijstaande Teun de koning, maar diens schot ging over. In de daaropbvolgende tegenaanval kwam De Braak voor het eerst gevaarlijk in het 16-meter gebied van ASV ’33. Het was gelijk raak via Zohair El Maach: 1-1. Even later kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Na matig verdedigen door de defensie van ASV ’33 scoorde Mohamed El Maach de 2-1.

De roodwitten waren hierdoor even van slag. De Braak kwam met snelle combinaties enkele keren gevaarlijk door de verdediging van ASV ‘33. Het was aan enkele goede reddingen van keeper Martijn Verbakel te danken, dat de achterstand tot de rust niet groter werd.

In de tweede helft kwam ASV ’33 sterk terug. Na ruim een kwartier in de tweede helft leidde het goede veldspel van de bezoekers tot twee grote kansen. Eerst schoot Teun de Koning in kansrijke positie over en even later werd een inzet van Gijs van Bakel op het allerlaatste moment geblokt. In de 70e minuut werd de net ingevallen Sam Douven met een slim balletje door Niek Swinkels vrij voor de doelman gezet, maar ook nu wist de keeper de inzet te keren.

De Braak ging effectiever met de kansen om en kwam in de 80e minuut op 3-1 door Adam Abdessalami. De wedstrijd leek hierdoor beslist, maar een minuut later was het al weer 3-2. Een lange bal van Bart Vermeulen werd door de verdediging van De Braak verkeerd ingeschat. Teun de Koning scoorde fraai met een lobje over de doelman. Vlak voor tijd kreeg Stijn Kersjes een enorme kans op de gelijkmaker. Hij wachtte echter net iets te lang, waardoor een verdediger de bal nog kon wegtikken. Uit de counter van de thuisclub scoorde Emre Bars de 4-2, maar beging daarbij een overtreding. De scheidsrechter keurde het doelpunt echter goed. Teun Duijmelinck zorgde vlak voor tijd nog voor 4-3, maar de tijd was te kort om nog de gelijkmaker te forceren.

Al met al leed ASV ’33 een onverdiende nederlaag. Er had meer ingezeten als de kansen beter benut waren.

Zondag spelen de roodwitten om 14.30 uur thuis tegen koploper HVV Helmond. Gezien het goede spel tegen De Braak is ASV ’33 zeker niet kansloos.

 

A.s. zondag is ook de feestelijke afsluiting van de tweede periode, met livemuziek van een DJ.

 

De opstelling:

Martijn Verbakel; Bram Bekkers, Bart Vermeulen, Pim van den Tillaart (83. Mees van Roij), Lucas Fransen (89. Teun Duijmelinck); Owen Bosveld, Niek Swinkels, Teun de Koning; Stijn Kersjes, Tim Verbakel, Gijs van Bakel (70. Sam Douven).