ASV'33 Logo

ASV ’33 verslaat koploper HVV Helmond

Van HVV Helmond, de nummer een op de ranglijst, werd verdiend met 2-0 gewonnen. ASV ’33 zette vanaf de eerste minuut volop druk bij balbezit van de tegenstander. Dit werd de hele wedstrijd volgehouden, waardoor de bezoekers uit Helmond niet de gelegenheid kregen om rustig te combineren.

Het begin van de wedstrijd was wat rommelig. De spelers van beide teams hadden moeite om elkaar te vinden en een vloeiende aanval op te zetten.
De eerste kans van de wedstrijd was na tien minuten voor HVV Helmond, maar uit een corner werd de bal naast gekopt.
ASV ’33 ging steeds beter voetballen en was zeker niet de mindere van de koploper uit Helmond. In de 20e minuut werd de bal door Gijs van Bakel, na een vrije trap, in de handen van de keeper gekopt. Enkele minuten later kreeg de spits van HVV Helmond een enorme kans, maar hij schoot van dichtbij de bal tegen keeper Martijn Verbakel aan.
Hierna waren de beste kansen voor ASV ’33. Na een klein half uur brak Tim Verbakel door op rechts en legde de bal terug op Stijn Kersjes. Diens inzet werd echter geblokt door een verdediger. Even later was het opnieuw Tim Verbakel die na een mooie actie de bal in de verre hoek schoot. De doelman van HVV Helmond wist de bal echter nog net weg te tikken. Hierna kopte Gijs van Bakel uit een hoekschop net over.

Ook in de tweede helft kreeg het goed spelende ASV ’33 de beste kansen. Zo was Bram Bekkers in de 66e minuut dicht bij een treffer. Zijn harde kopbal werd echter gekeerd door de doelman.
In de 71e minuut kwam de thuisclub verdiend op voorsprong. Na een overtreding op Stijn Kersjes kreeg ASV ’33 een penalty, die door Stijn zelf werd benut. Enkele minuten later werd matig uitverdedigen door de bezoekers direct afgestraft. Ook nu was het Stijn Kersjes die bekwaam afrondde: 2-0.
HVV Helmond drong in het laatste kwartier nog wel aan, maar verder dan een kopbal (prima gered door Martijn Verbakel) en een schot (naast) kwamen de bezoekers niet. ASV ’33 verdedigde vol overgave en trok de overwinning over de streep.

De roodwitten hebben het goede spel van na de winterstop kunnen doorzetten. De zege op HVV Helmond was dan ook verdiend en geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijd: de derby op zondag 19 maart tegen ELI om 14.30 uur in Lieshout.

Helaas werden alle andere thuiswedstrijden afgelast, waardoor de feestelijke afsluiting van de tweede periode niet door kon gaan. Deze is nu verplaatst naar zondag 26 maart.

De opstelling:
Martijn Verbakel; Bram Bekkers, Bart Vermeulen, Pim van den Tillaart, Lucas Fransen (83. Mees van Roij); Owen Bosveld, Niek Swinkels, Teun de Koning; Stijn Kersjes, Tim Verbakel (87. Teun Duijmelinck), Gijs van Bakel (73. Sam Douven).