ASV'33 Logo

ASV ’33 wint ook in Gerwen

In de vierde klasse G was het ‘Super Sunday’. De nummer 1 en 2 speelden tegen elkaar en de nummer 3 en 4. RKGSV uit Gerwen hoopte te kunnen profiteren van puntenverlies van de concurrentie. ASV ’33 stak hier echter een stokje voor en won met 0-1.

De eerste kans van de wedstrijd was na 5 minuten voor ASV ’33. Na een indraaiende vrije trap van Teun de Koning kopte Bram Bekkers in kansrijke positie net over. Enkele minuten later onderbrak Owen Bosveld een aanval van RKGSV, maar zijn schot ging net langs de kruising.

In de 21e minuut kwam ASV ’33 op voorsprong. De keeper van Gerwen trapte de bal in de voeten van Stijn Kersjes. Die haalde vanaf 16 meter hard uit, waarna de bal via de onderkant van de lat in het doel eindigde: 0-1.

De thuisclub ging hierna op zoek naar de gelijkmaker, maar de verdediging van de bezoekers gaf nauwelijks kansen weg. RKGSV werd alleen gevaarlijk bij standaardsituaties, zoals in de 31e minuut. Gerwen kreeg op de rand van het strafschopgebied een vrije trap, maar deze werd overgeschoten.

ASV ’33 bood prima tegenstand en dat leidde tot een gevaarlijke aanval via Tim Verbakel. Voordat hij kon afronden werd hij echter vastgehouden, maar de warrig leidende scheidsrechter weigerde een penalty te geven. Bij de volgende snelle uitbraak van de bezoekers legde Tim Verbakel de bal panklaar voor Stijn Kersjes, maar die schoot naast.

Ook na de rust hielden beide teams elkaar in evenwicht. Er werd fel gestreden, maar beide ploegen wisten geen grote kansen te creëren. In de 62e minuut moest ASV-keeper Martijn Verbakel wel gestrekt naar de hoek, om de inzet van de spits van Gerwen weg te tikken. Enkele minuten later maakte RKGSV de gelijkmaker, maar deze werd afgekeurd vanwege buitenspel.

ASV ’33 werd nog gevaarlijk met enkele corners. De keeper van Gerwen kon echter redding brengen na een kopbal van Pim van den Tillaart en een schot van Teun Duijmelinck.

In de slotfase probeerde de thuisclub alsnog de gelijkmaker te scoren,, maar ASV ’33 hield vrij eenvoudig stand. Wel was hiervoor, ver in blessuretijd, nog een redding nodig van Martijn Verbakel.

I het Paasweekend hoeft ASV ’33 niet te spelen. De wedstrijd tegen SPV is deze week ingehaald. Op 16 april spelen de roodwitten thuis tegen Mifano. Dan is ook de feestelijke afsluiting van de tweede periode, met livemuziek van een DJ.

 

De opstelling:

Martijn Verbakel; Bram Bekkers, Bart Vermeulen, Pim van den Tillaart, Teun de Koning; Owen Bosveld, Niek Swinkels, Teun Duijmelinck (89. Mees van Roij); Stijn Kersjes, Tim Verbakel, Sam Douven (70. Gijs van Bakel, 78. Lars Kuhn).