ASV'33 Logo

ASV ’33 deelt de punten met Mifano.

De thuiswedstrijd van ASV ’33 tegen Mifano eindigde in een gelijkspel. Op basis van de krachtsverhoudingen in het veld was dit een terechte uitslag.

De eerste helft was aan beide kanten erg rommelig. Doordat zowel Mifano als ASV ’33 druk zetten op de speler in balbezit, slaagden beide teams er nauwelijks in de bal in de ploeg te houden. Omdat ze elkaar geen tijd en ruimte gaven, leden zij veelvuldig balverlies, waardoor echte kansen in de eerste helft uitbleven.

De thuisclub was nog het dichtst bij een doelpunt na 20 minuten spelen. Een vrije trap van Bart Vermeulen werd door Pim van den Tillaart net naast gekopt. Het eerste gevaar van de bezoekers uit Mierlo kwam na bijna een half uur, maar de inzet van de spits van Mifano eindigde in de handen van doelman Martijn Verbakel.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld als voor de rust, al kwamen beide ploegen wel wat vaker gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. In de 55e minuut leek ASV ’33 op voorsprong te komen. Stijn Kersjes omspeelde zijn tegenstander in het strafschopgebied, maar zijn schot werd geblokt door de keeper. In de rebound schoot hij vervolgens over. Enkele minuten later was er weer een grote kans voor ASV ’33. Nu was het Teun de Koning die doorbrak op links. Ook hij stuitte in eerste instantie op de keeper en schoot in tweede instantie over. Uit de tegenaanval kwam Mifano vervolgens op voorsprong. Na een misverstand in de verdediging van ASV ’33 kon Mick van de Burgt de bal eenvoudig in het lege doel schuiven.

De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker en de bezoekers loerden op een counter. Over en weer kwamen er wel mogelijkheden, maar het duurde tot een kwartier voor tijd voordat ASV ’33 op gelijke hoogte kwam. Een wegens hands toegekende penalty werd door Bart Vermeulen hard en zuiver ingeschoten: 1-1.

In de slotfase gingen beide teams nog wel op zoek naar de winnende treffer, maar dit veranderde niets meer aan de eindstand.

 

A.s. donderdag om 19.45 uur wordt de tweede helft van de thuiswedstrijd tegen SPV uitgespeeld. Deze inhaalwedstrijd werd dinsdagavond 4 april direct na rust gestaakt, vanwege het uitvallen van de lichtinstallatie.

Zondag gaat ASV ’33 op bezoek in Bakel, voor de derby tegen Bavos.

 

De opstelling:

Martijn Verbakel; Bram Bekkers, Bart Vermeulen, Pim van den Tillaart, Teun de Koning; Owen Bosveld (60e min. Bas Raymakers), Niek Swinkels, Teun Duijmelinck (60e min. Mees van Roij); Stijn Kersjes, Tim Verbakel, Sam Douven (79e min. Lars van Oort).