ASV'33 Logo

ASV ’33 klaar voor de nacompetitie

In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie won ASV ’33 met 2-0 van De Braak. Voor de bezoekers uit Helmond betekende dit rechtstreekse degradatie. De thuisploeg kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie.

Al in de tweede minuut kwam ASV 33 op voorsprong. Een diepe bal van Bart Vermeulen werd door Thimo van der Steen langs de aanstormende doelman in het doel geschoven: 1-0.

De Braak moest winnen om nog een kleine kans op rechtstreekse degradatie te ontlopen. De ploeg was echter niet bij machte om ASV ’33 onder druk te zetten. Sterker nog, de thuisploeg was heer en meester en speelde, ondanks het gemis van vier basisspelers, bij vlagen goed voetbal. Een aantal vloeiende aanvallen leverden diverse 100% kansen op. Deze werden echter allemaal gemist waardoor de bezoekers stiekem op een verrassing bleven hopen. Totdat Tim Verbakel binnen het strafschop gebied een tegenstander uitspeelde en de bal in de verre hoek schoot: 2-0.

ASV ’33 bleef goed combineren en gaf achterin niets weg. Het was een wonder dat het bij de rust slechts 2-0 stond.

Ook in de tweede helft was ASV ’33 de bovenliggende partij. De bezoekers probeerden wel meer druk te zetten en er een schepje bovenop te doen, maar ze slaagden er niet in om gevaarlijk te worden.

De thuisclub speelde de wedstrijd rustig uit, met het oog op de nacompetitie. Toch werden er nog een aantal kansen gecreëerd. De grootste was voor Jeffrey Ket. Na een goede actie van Leon van Geel kreeg hij de bal op maat aangespeeld, maar voor open doel schoot hij over. En zo bleek de ruststand ook meteen de eindstand te zijn.

ASV ’33 is in de reguliere competitie als derde geëindigd, achter Lierop en ELI.

De roodwitten kunnen zich, als winnaar van de eerste periode, gaan opmaken voor de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Om dit te bereiken moet ASV ’33, via het knock-outsysteem, drie tegenstanders uitschakelen.

In de eerste ronde speelt ASV ’33 uit tegen HBSV uit Hout-Blerick (bij Venlo). Deze wedstrijd is op zondag 2 juni om 14.30 uur.

Uiteraard rekenen de roodwitten op veel steun van meegereisde supporters.

Opstelling ASV ‘33: Bas van Lieshout; Bram Bekkers, Peer van de Kerkhof, Bart Vermeulen, Teun de Koning; Sam Douven (Siem Pennings), Niek Swinkels, Roman Griffioen (Mees van Roij); Thimo van der Steen (Leon van Geel), Tim Verbakel, Jeffrey Ket