ASV'33 Logo

Vrijwilliger van het seizoen

Beste leden en andere belangstellenden,

Omdat we onze vrijwilligers erg dankbaar zijn voor hun inzet houden we ook dit jaar de ‘vrijwilliger van het seizoen verkiezing’.

Tot eind 2019 konden alle leden voor deze verkiezing vrijwilligers voordragen. Uit deze aanmeldingen hebben wij 10 vrijwilligers genomineerd die we op de nieuwjaarsreceptie bekend hebben gemaakt. Deze 10 genomineerden willen we graag aan jullie voorstellen. In de komende weken zullen we in een aantal nieuwsberichten per keer 2 vrijwilligers aan jullie voorstellen.

Na de carnaval kan er gestemd worden op de voor jou ‘vrijwilliger van het seizoen’.

Op de vrijwilligers-bedankavond wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

We hopen dat jullie onze vrijwilligers net zo dankbaar zijn als wij en allemaal gaan stemmen!

De vrijwilligerscommissie


1. Maurice van Falier
Even voorstellen: Ik ben Maurice van Falier, woon samen met Annelie Jacobs en samen hebben we 2 kinderen die beiden lid zijn van ASV. Niek (9 jaar) speelt in de JO-10-1 – waarvan ik samen met Stefan en Giedo trainer/leider ben – en Elin (7 jaar) die speelt in de JO-8-1. Vorig jaar, toen Niek ging voetballen bij ASV, was er een tekort aan trainers/leiders. De keuze tussen mijn zoon niet laten voetballen door gebrek aan vrijwilligers, of de pantoffels zelf aantrekken en me in te zetten was vrij simpel gemaakt: DOEN! Gelukkig kreeg ik hulp van Martijn en Maurice bij de JO-9-5, want mijn voetbalcarrière hield op bij de D3 omdat ik liever in de kantine achter een broodje kroket zat, dan op het veld tegen een bal aantrapte (of niet Michel?). Ik ben dan ook verrast – maar tegelijk zeer vereerd – dat ik na 2 jaar bij de ASV familie al op de nominatielijst sta. Het voetbaltalent heb ik niet van mijn vader geërfd, maar dat maakt in mijn functie niet uit. Als jeugdtrainer bij “mijn” jonge spelers merk ik heel erg dat het plezier blijven houden in het spel ver boven het presteren op voetbalgebied staat. Natuurlijk zouden we het liefst van iedereen een Messi, Ronaldo of Neymar willen maken. Helaas voor ASV hebben we ook met mindere goden te maken. Daarom is het volgens mij belangrijk dat we iedereen op zijn of haar eigen niveau kunnen laten voetballen. Dat we dit niveau dan wel omhoog proberen te krikken, maar niet ten koste van het spelplezier. Een kind functioneert toch het beste en leert het meeste als hij ergens plezier in heeft en het naar zijn zin heeft.

2. Vera Leenders
Ik ben Vera Leenders, 36 jaar, samenwonend in ons mooie Aarle en trotse moeder. Ik werk als financieel manager bij BanBouw en Place for Bizz Business centers.
Na een periode van 5 jaar als penningmeester hebben we vorig seizoen een financiële commissie samengesteld. De werkzaamheden worden nu verdeeld over vier personen en dat gaat erg goed. Mijn hoofdtaken zijn het controleren van de administratie, het verzorgen van de belastingaangiften en ik help met het samenstellen van de jaarcijfers. Ik vind het erg fijn dat ik na het stoppen als penningmeester via de commissie toch nog wat kan betekenen voor ASV’33 en daardoor ook betrokken blijf bij de club.

3. Pieter Penninx
In ben Pieter Penninx, getrouwd met Mea en heb twee dochters. Sinds juli 1979 ben ik woonachtig in Aarle Rixtel. Deze maand word ik 66 jaar. Bij ASV ben ik scheidsrechters en coördinator voor de zondag commissie wedstrijdzaken Ik fluit op zaterdag bij de junioren of veteranen en op zondag bij de senioren. Door de week voer ik werkzaamheden uit bij accommodatie beheer.

4. Cor Aarts
Ik ben Cor Aarts. Ik ben 67 jaar en woon in de Broekelingstraat hier in Aarle-Rixtel. Sinds enkele jaren oefen ik mijn beroep niet meer uit, nadat ik 36 jaar als leerkracht (waarvan 28 jaar op b.s. Brukelum) in Aarle-Rixtel werkzaam ben geweest. Ik ben vader van 2 dochters en opa van een kleindochter, Sam, en een kleinzoon, Jop. Nu ik met pensioen ben heb ik daar ook gelukkig veel tijd voor. Om mijn vrije tijd verder invulling te geven ben ik vrijwilliger als buschauffeur op de buurtbus en ik begeleid op woensdagmorgen kinderen met een beperking bij ORO in Beek en Donk, en dan natuurlijk ASV.

Bij ASV, waar ik ruim 50 jaar lid van ben, werd ik na mijn pensionering gevraag om wat te gaan/komen doen. Ik begon bij de VUT-club iedere maandag morgen. Daar zorgen wij voor het netjes houden en onderhouden van het sportpark, in de breedste zijn van het woord. Zo rolt de bal verder en werd mij gevraagd om ook in de vrijwilligerscommissie te gaan zitten met het oog om van alle ASV-vrijwilligers een VOG (verklaring omtrent gedrag) te krijgen. Dit is een hele klus, maar ook mijn belangrijkste taak in deze commissie. Gelukkig begint er schot in de te komen en proberen we dit voor het einde van het jaar af te ronden.

5. Adrie van der Vleuten
Ik ben Adrie van der Vleuten ik ben op het moment een alleenstaande Opa van 4 klein kinderen (2 meisjes en 2 jongens). Wat ik op dit moment bij ASV mag doen is voetbalzaken vanuit het hoofdbestuur. Dit houdt hoofdzakelijk in dat ik het technische gedeelte van het voetbal bij ASV in goede banen probeer te leiden samen met een x-aantal betaalde krachten en een groot aantal geweldige vrijwilligers. Daarbij ben ik nog lid van de vut club waar ik ook hoofdzakelijk de technische mankementen probeer te herstellen. Ik ben ook nog lid van de veteranen en de biljartclub maar daar is het technische wel van af dat is meer het plezier van de derde helft.

6. Martijn Verbakel
Mijn naam is Martijn Verbakel. Ik ben 21 jaar oud en in mijn dagelijks leven volg ik een studie tot fysiotherapeut. Ik keep al sinds de E-jeugd bij ASV ’33 en inmiddels ben ik doelman van ons eerste elftal. Hiernaast geef ik al een aantal jaren iedere donderdagavond keeperstraining aan onze jeugdkeepers. Voor mij een kleine moeite om iets terug te doen voor de club waar ik mijn hele jeugd geweldige trainingen heb gehad en hopelijk worden onze huidige jeugdkeepers er ook nog een stuk beter van.

7. Adri van Rosmalen
Mijn naam is Adri van Rosmalen. Ik ben op dit moment voorzitter, leider en vlagger van de veteranen. Daarnaast ben ik ook nog clubscheidsrechter en lid van de sponsorcommissie

8. Ramon de Vries en Willian Vlemmings
Wij zijn Ramon de Vries en Willian Vlemmings. Naast dat we nog actief voetballen in het 5e elftal, maken we sinds de start van dit seizoen officieel deel uit van de commissie Voetbalzaken. Binnen deze commissie zijn wij samen met Heino Raaijmakers en Frans Coppens verantwoordelijk voor alle zaken die te maken hebben met het voetbaltechnische gebeuren in de jeugd. Daarnaast zijn wij ook toegetreden tot de werkgroep die zich bezig houdt met het nieuwe jeugd (technisch) beleidsplan dat bij aanvang van de seizoen 2019/2020 in gebruik zal worden genomen.

9. Teun van Asten
Ik ben Teun van Asten. Ik ben 26 jaar en werkzaam bij Veldsink Adviesgroep in Nuenen, een tussenpersoon voor hypotheken en verzekeringen. Ik ben nu voor het derde jaar verantwoordelijk voor de thuis- en uittoernooien van de jeugd van ASV’33. Voorheen deed ik dit alleen, maar sinds dit jaar is ook Bart Renders toegetreden tot de toernooicommissie. Daarnaast ben ik de afgevaardigde namens ASV’33 voor de organisatie van de Laarbeek cup. Dit is een toernooi wat we samen met vrijwilligers van de andere Laarbeekse voetbalverenigingen organiseren voor een aantal jeugdteams. Zelf voetbal ik in het eerste elftal van ASV’33.

10. Coen Relou en Willem van der Hoef
Twee jaar lang hebben wij een damesteam bij Helmondia begeleid wat door studie, werk, verhuizing en geen zin meer om ’s morgens om 10 uur te moeten voetballen uit elkaar viel. Een 7-tal meiden die door wilden gaan met voetballen kwamen via-via met ASV in contact en schreven zich in. Uiteindelijk werden wij benaderd door Gerjan Beniers om eventueel de dames dit seizoen te begeleiden. We waren er eigenlijk wel klaar mee, maar na enkele gesprekken en wat app-verkeer werden we toch weer enthousiast. Vooraf enkele sponsors kunnen regelen zodat het team er tiptop bij loopt en beginnen maar.

Wie zijn wij: Willem van der Hoeff (55), jarenlang in 1e elftallen in Helmond gespeeld, is de rustige van ons twee en laat mij meestal mijn zegje wel doen. We overleggen altijd alles samen, zijn het bijna altijd wel met elkaar eens en anders komen we er altijd wel weer uit. Coen Relou (51), de vader van Kim en Isa, iets minder getalenteerd dan Willem, iets meer aanwezig dan Willem en best wel fanatiek. Wil graag altijd het maximale eruit halen, maar lukt het niet, jammer dan en weer door. Het belangrijkste is dat we hetzelfde doel hebben: lekker trainen en voetballen met een fijne groep dames en voor ons zeer belangrijk… gezelligheid! We zijn nu een half seizoen bezig en draaien lekker mee in de middenmoot. We hebben een leuke groep met een 20-tal  sportieve en gezellige speelsters en 2 hele toffe begeleidsters (Anke van Asten en Mandy v.d. Heuvel). Helaas hebben we een beetje pech met de vele blessures, maar uiteindelijk komt dat wel goed. We zijn prima ontvangen bij ASV’33 en vinden dat de organisatie goed in elkaar zit.